SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KLÄTTRING
Välkommen till klättringen
Här har vi klubbens ledläggare Ben in action!

 

Klättring är till för alla, det är du själv som sätter dina egna mål i denna sport. Antingen kan du klättra på höga väggar med hjälp av rep, eller så kan du bouldra – vilket är att klättra på lägre väggar utan rep med fallskydd på golvet, då behöver du bara ett par klätterskor, sen är det bara att köra.

 

Inomhusklättring erbjuder dessutom olika svårighetsgrader på väggarna vilket gör att du kan träna tillsammans med någon även om ni inte ligger på samma nivå. En perfekt familjeaktivitet för att aktivera sig tillsammans med någon nära!

 

Många kan bli duktiga med övning då det är teknik och inte nödvändigtvis den som är starkast som är bäst. Samtidigt är det en väldigt allsidig träning. Vill du träna hela kroppen är klättring sporten för dig, den ger dig stärkt koncentrationsförmåga och du utmanar dina rädslor: du aktiverar både kropp och sinne!

 

Några skäl till att börja klättra!

  • Bättre koncentrationsförmåga – En viktig del av klättringen är den mentala träningen.
  • Jobba med problemlösning – att klättra innebär att lösa problem. För de svårigheter som finns på klätterväggarna kallas just ”problem”.
  • Att utvecklas – att känna direkt belöning då man klarat ett svårt grepp eller ett klurigt ”problem”.
  • Hela kroppen tränas – efter de första gångerna kommer du ha träningsvärk i muskler du inte visste att du faktiskt hade.
  • Balansträning – alla muskler i kroppen måste samarbeta och här stärks magmusklerna av den balansträning som klättringen ger.
  • Du kan klättra oavsett nivå – kort och gott, det är du själv som bestämmer vilket mål du har med din klättring.
  • Går att klättra året runt – i och med inomhusanläggningarna kan du klättra även då det är kallt och blött ute.
  • Stärker psyket – då man klättrar kan olika rädslor yttra sig. Väl nere på marken igen så inser man att det inte var farligt.
  • Behövs bara ett par klätterskor – att bouldra kräver bara ett par klätterskor, så det finns inga ursäkter.

Däremot är säkerheten A och O i denna sport. Därför är det viktigt att man klättrar med behöriga personer, eller själv går en kurs och lär sig vad som krävs.

Från avlastning till montering
2023-12-27 12:00
Bilden nere till höger är enbart ca 20 % av allt det stål som burits in i Arenan

Nu är bygget igång efter att alla tappra KFUM Sherpas burit in stål, muttrar och annat material som fanns på lastbilen.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Vi stödjer KFUM Skellefteå