SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
PARKOUR
FAQ - Ofta ställda frågor

Här kommer ni kunna hitta frågor vi ofta får angående Parkouren!

 

 

Har ni själva några frågor kan ni skriva in de till följande ställen:
- KFUM Skelleftå:
  kansli@kfumskelleftea.se

 

- Skellefteå parkour instagram:
   Klicka här för att komma till instagrammen

Fråga: Träning på loven?

Svar: Det är ingen träning loven.

Fråga: Hur går man upp i grupp?

Svar: För att gå upp i grupp måste du kunna dem mest centrala teknikerna samt ha en förståelse hur de mesta andra tekniker vi går igenom fungerar. Om man inte har bra koll på vissa tekniker blir det svårt att komma vidare. Det är även viktigt att uppföra sig bra på träningarna, leker man mycket kan de bli en fara för en själv och andra vid mer avancerade tekniker.

Fråga: Får föräldrar komma och kolla på?

Svar: Som förälder, syskon eller vän kan man vara ett störningsmoment eller skapa en känsla att man måste prestera över sin förmåga. Det är tillåtet att komma och kolla på första och sista träningen, men inte övrig tid. Vill man även som förälder hjälpa till under träningarna är det bara att prata med ledaren så kan det gå att lösa.

Fråga: Kan man komma och testa?

Svar: Helst inte. Vill man komma och testa på är det bästa att skriva till KFUM Skellefteås kansi (kansli@kfumskelleftea.se) så får mailet vidare befodras till oss tränare som får se i våran planering och se om det går att lösa för stunden.

Förhoppningar är att kunna ha något typ av testa på tillfälle när pandemin är över men förtillfället är det svårt att anordna.

Fråga: Ska man ha inneskor eller inte?
Svar: Det viktiga är att man ska vara bekväm när man tränar, men då parkour oftast utförs utomhus är det en bra ide att bli bekväm att träna med skor. Man ska alltid ha med sig inneskor till träningen utifall det skulle behövas, även om man helst tränar utan. Av hygieniska anledningar så vill vi tränare helst se att alla har åtminstone sockar på sig, här rekommenderas grepp sockar.
Fråga: Kan man kontakta ledarna?

Svar: Ja, vi som är ledare går att nås på olika vis. Enklast är att kontakta KFUM Skellefteås kansli (kansli@kfumskelleftea.se) så får mailet vidarebefordras till oss ledare. Annars så har vi en instagram sida vid namn "SkeParkour" dit man kan skicka DM;s(Direkt meddelanden), där laddas även annan information upp och lite inspirations trick.

 
Vi stödjer KFUM Skellefteå