SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Skellefteå
Historia

KFUM Skellefteå grundades 1903, en riktig gamling med andra ord!

 

KFUM i stort står för kreativitet, samhörighet och att alla får vara med. Triangeln, som är KFUMs symbol, står för BODY, MIND, SPIRIT (kropp, själ, tanke) och innebär att alla delar av en människa ska tas med och att de alla väger lika mycket. Bokstäverna KFUM är en förkortning av Kristliga Föreningen för Unga Människor. Det stod det inte för från början, då var det Kristna Föreningen för Unga Män & Kristna Föreningen för Unga Kvinnor (KFUM-KFUK eller YMCA-YWCA). Idag har många av de svenska föreningarna i KFUM gått ifrån den kristna grenen för att hänga med i sekulariseringen och släppa in alla och inte stänga någon ute pga annan tro eller tillhörighet, alla ska få vara med. Det vill vi i Skellefteå i alla fall stå för.

 

KFUM Skellefteå är förknippad med den stora bruna villan som köptes i slutet på 1950-talet. Där inhystes kansli även för KFUM Basket och Volley fram till 2010. Idag finns KFUM Skellefteås kansli på Skellefteå Kraft Arena.

 
Vi stödjer KFUM Skellefteå